Raad Borger-Odoorn kritisch over extra geld Hunebedcentrum

EXLOO - Het is onzeker of het Hunebedcentrum in Borger extra subsidie krijgt van de gemeente Borger-Odoorn.
De gemeenteraad was donderdagavond zeer kritisch over het verzoek. Vooral Gemeentebelangen is fel tegen.

Vorig jaar september vroeg het Hunebedcentrum ook al om extra geld, bovenop de jaarlijkse bijdrage van ruim een ton. Toen trok het college het voorstel terug, na kritiek vanuit de raad.

Nu ligt er opnieuw een verzoek en het college wil het geld eenmalig toekennen en dan jaarlijks bekijken of het opnieuw wordt gegeven. In ruil voor de subsidie moeten inwoners van de gemeente dan gratis toegang krijgen.

Kritiek op bedrijfsvoering

Gemeentebelangen, de grootste partij in de raad, maakte gehakt van het plan. "Wij vinden dat het Hunebedcentrum eerst maar eens moet werken aan een betere bedrijfsvoering," zei raadslid Harm Greven.

"Ze geven geen volledige openheid van zaken, we weten niet hoe ze er precies voor staan. Ook hebben we de indruk dat cijfers niet kloppen."

Ook andere partijen hebben hun bedenkingen bij het voorstel, met name als het gaat om de manier waarop na een jaar zou worden gekeken naar het effect van de extra subsidie. Wethouder Albert Trip beloofde de raad dat hij dit nog verder zal uitwerken.

Volgende maand neemt de raad een besluit.

Bittere pil

Voor directeur Hein Klompmaker van het Hunebedcentrum was de uitkomst een bittere pil. "Ik zit op de publieke tribune en hoor allerlei onwaarheden voorbij komen, maar ik mag er niets tegenin brengen. Dat is best frustrerend."

Klompmaker heeft nog hoop dat de raad toch zal instemmen met het extra geld. "Dat hebben we echt hard nodig om te overleven."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl