Jongens aangehouden voor dreigen en schieten met balletjespistolen

Agenten betrapten de Hoogevener op rijden onder invloed
Agenten betrapten de Hoogevener op rijden onder invloed
ASSEN - Voor vier incidenten met balletjespistolen heeft de politie vier jongens aangehouden. Het gaat om twee jongens van 14 en 15 jaar uit Assen, een 15-jarige jongen uit Gieten en een 13-jarige jongen uit Wijster.

Vorige week dinsdag hebben de twee jongens uit Assen een meisje van 11 jaar en een jongen van 9 jaar beschoten in de Frans Halsstraat in Assen. Het meisje liep daarbij oogletsel op. De jongens uit Assen bekennen dat er is geschoten, maar geven elkaar de schuld.

Onderzoek

Na de melding van dat incident begon de politie een onderzoek. Daarbij kwamen ook de andere incidenten aan het licht, die ook vorige week dinsdag plaatsvonden.

Bedreiging

Die dinsdagochtend werd een 15-jarige jongen aan de Pelikaanstraat in Assen bedreigd met een balletjespistool door de jongens uit Gieten en Wijster.

Schieten op school

Tussen de middag bedreigde de 14-jarige Assenaar een leeftijdsgenoot op een school in zijn woonplaats. De jongen schoot ook in en buiten de school met het balletjespistool. Het duo uit Assen wordt er ook van verdacht een 11-jarige jongen met het wapen te hebben bedreigd.

Twee pistolen

In totaal bleken er twee balletjespistolen in het spel te zijn: de jongen uit Wijster en de oudste Assenaar hadden er allebei één. Beide wapens zijn inmiddels vernietigd.

Eerder hierover

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl