Aa en Hunze gaat mogelijkheid zonnepanelenpark onderzoeken

Zonnepanelen
Zonnepanelen
GIETEN - Het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze gaat de mogelijkheid onderzoeken of een zonnepanelenpark te realiseren is in die gemeente. Een motie daarover van Combinatie Gemeentebelangen Aa en Hunze, CDA en GroenLinks is aangenomen.

De partijen zijn tegen het geplande windmolenpark in Aa en Hunze. Ze verwijten minister Kamp van Economische Zaken dat hij voorbijgaat aan de gebiedsvisie en uitkomsten van het draagvlakonderzoek.

Oplossing

In een zonnepark zien de partijen een oplossing. Volgens CGB, Aa en Hunze, CDA en GroenLinks kunnen de opbrengsten van zo'n park gelijk zijn aan die van het geplande windmolenpark. Voordeel van zonnepanelen is dat ze minder overlast veroorzaken dan windmolens.

Werkgelegenheid

De aanleg en het onderhoud van een groot veld met zonnepanelen kunnen volgens de partijen door bedrijven uit de eigen omgeving worden uitgevoerd. Op die manier zorgt een zonnepanelenpark voor werkgelegenheid in de regio.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl