Toch nog geld voor kazernes en gevangenissen

De JWF-kazerne
De JWF-kazerne
ASSEN - Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken geeft Assen, Hoogeveen en Noordenveld alsnog een paar miljoen euro vergoeding voor de kazernes en gevangenissen in die gemeenten.
Plasterk wil fors bezuinigen op de bijdragen voor de gemeenten, maar stelt de komende drie jaar nu toch nog 54 miljoen euro beschikbaar voor de gemeenten in ons land met kazernes en gevangenissen.

Zestig gemeente

Met name wethouder Albert Smit van Assen heeft voor de overgangsregeling gelobbyd. In totaal sloten zestig gemeenten zich bij de lobby aan. Assen krijgt komend jaar nog 660.000 euro voor de JWF-kazerne. Noordenveld krijgt nog 350.000 euro voor de gevangenissen in Veenhuizen. En Hoogeveen krijgt nog een ton voor de Grittenborgh.

Bijdrage vervalt

Over vier jaar tellen kazernes en gevangenissen niet meer mee bij het totaal aantal wooneenheden in een gemeente en vervalt een deel van de rijksbijdrage alsnog.

Eerder hierover

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.