Waterberging Meppel wordt aangelegd

MEPPEL - De plannen zijn wat bijgesteld, het protest is wat verstomd en dus kan de waterberging Engelgaarde bij Meppel gewoon worden aangelegd.
Waterschap Reest en Wieden heeft het gebied Engelgaarde nodig om in tijden van nood overtollig water op te slaan. Daarmee wordt wateroverlast voor het laaggelegen Meppel voorkomen.

Protest

Het Meppeler wandelbos ligt in het gebied Engelgaarde. Omwonenden en gebruikers van het wandelbos protesteren daarom vanaf het begin tegen de plannen.

Argumenten gehoord

Die protesten zijn de laatste week behoorlijk verstomd. "Een laatste gesprek met het waterschap heeft ons het gevoel gegeven dat onze argumenten nu wel gehoord worden", zegt Charlotte Luijerink van actiegroep Redt het Wandelbos.

Drogere voeten

Dat betekent niet dat de plannen niet doorgaan. Maar in de aangepaste plannen worden onder andere wandelpaden verhoogd zodat gebruikers langer met drogere voeten het gebied in kunnen.

Zorgen

Enige zorgen die de actiegroep nog heeft gaan over gevaarlijke insecten die door stilstaand water in het gebied aangetrokken worden en de paardenweide. Het is namelijk nog onzeker of er in de nieuwe plannen ruimte blijft voor dat weitje met drie pony's.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl