Medewerkers De Kraamvogel gedwongen om in Randstad te werken

MEPPEL - Kraamhulpen van De Kraamvogel in Meppel worden gedwongen om ook in de Randstad te werken. Dat blijkt uit de nieuwsbrief van de kraamzorginstelling, die in handen is van RTV Drenthe.

ZiNkraamzorg

De Kraamvogel is vorig jaar overgenomen door ZiNkraamzorg in Woerden. Dat bedrijf heeft nu teveel medewerkers in Drenthe en een tekort in de Randstad. De instelling wil dat oplossen door de Drentse kraamhulpen verplicht acht dagen achter elkaar in Amsterdam te laten werken en logeren.

Vakbonden

Bij de vakbonden CNV en FNV zijn meer dan twintig bezorgde mailtjes binnengekomen. Vooral de verplichting om acht dagen in een vakantiehuisje te verblijven, en bij hun gezinnen met jonge kinderen weg te moeten, schiet sommige kraamhulpen in het verkeerde keelgat.


Nieuwsbrief

De Kraamvogel schrijft in de nieuwsbrief dat de verplichting volgens de cao mag en dat de vakbonden hiermee akkoord zijn. Vakbond CNV zegt dat de medewerkers volgens de cao niet verplicht kunnen worden om in Amsterdam te gaan werken en is het ook niet met de verplichting eens.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl