Cel geëist tegen dealende broers uit Assen

De vrouw verkeerde mogelijk onder invloed van drugs
De vrouw verkeerde mogelijk onder invloed van drugs
ASSEN - "We praten hier niet over drugsdealen in de zin van 'de kruidenier op de hoek', dit is meer de supermarkt", schetste de officier van justitie de drugshandel van twee Asser broers.
Tegen de mannen van 18 en 21 jaar oud werd een celstraf van vijftien maanden geëist. Voor de jongste vroeg de officier hiervan vijf maanden als voorwaardelijk op te leggen.

Aftappen
In de periode van december 2013 tot november 2014 zouden de broers in de provinciehoofdstad hebben gedeald. De naam van de oudste broer kwam tijdens een drugsonderzoek in Drenthe bij toeval boven water. Tijdens het aftappen van telefoons en via observaties kwamen de activiteiten van de broers in beeld. Drugsgebruikers verklaarden heroïne en cocaïne van deze mannen te hebben gekocht.

Auto
Tijdens de aanhouding van de broers in november in Wezep lag in de auto van de oudste bijna vijftig gram aan harddrugs. De drugs hadden zij gehaald in Rotterdam. Beiden zijn niet eerder voor drugsdelicten veroordeeld. Wel kregen de broers in 2014 een werkstraf opgelegd voor openlijke geweldpleging.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl