Cas Peters held van FC Emmen: 2-1 zege op Sparta

VOETBAL - FC Emmen boekte na twee opeenvolgende nederlagen een belangrijke zege. Sparta, dat de gehele tweede helft met een man minder speelde, werd met 2-1 verslagen. Cas Peters werd de matchwinner. Met zijn 18e treffer van het seizoen zorgde hij tien minuten voor tijd voor de beslissing. Door de zege doet Emmen goede zaken in de 3e periode en ook in de reguliere stand. De Drentse ploeg is de nummer 4 in de stand, FC Volendam, tot op één punt genaderd.

"Het was een verdiende overwinning", vond Joop Gall. "Vooral op basis van de tweede helft. We speelden continu op de helft van Sparta, alleen was het lange tijd te geforceerd. Uiteindelijk maakte Cas Peters de winnende. Dat is mooi voor hem. Hij deed veel dingen niet goed in zijn hunkering naar doelpunten, maar we besloten hem niet te wisselen. Dat heb ik één keer eerder gedaan en daarvan heb ik nog steeds spijt. Cas is grillig en kan een wedstrijd beslissen. Dat bewees hij vandaag weer."
1e helft
FC Emmen startte aanvallend tegen de Rotterdammers, maar na drie corners (zonder gevaar) vlak achter elkaar nam Sparta het heft in handen. Uit de eerste de beste corner voor de gasten werd het 0-1. Johan Voskamp kegelde de bal hoog achter Meerits, die in eerste instantie nog redding bracht. Na ruim een half uur kantelde het duel. Na een gave voorzet van Saïd Bakkati kopte Roland Bergkamp fraai in. De inzet van de spits was Sparta-doelman Roy Kortsmit, die iets te ver voor zijn goal stond, te machtig. De negende seizoenstreffer van de nummer 9 van Emmen zorgde voor een frisse wind door de thuisploeg. Vlak voor rust kreeg Emmen ook nog eens de hulp van Spartaan Robert van Boxel, die de doorgebroken Alexander Bannink vloerde. Het leverde Van Boxel de rode kaart op en kort daarna floot scheidsrechter Higler voor de pauze.
2e helft
Na rust wisselde Alex Pastoor zijn doelpuntmaker Johan Voskamp in voor de achttienjarige verdediger en debutant Denzel Dumfries en de daardoor versterkte Sparta verdediging hield lang stand tegen een zoekend FC Emmen. Kansen kwamen er zeker, maar Niek Vossebelt, Roland Bergkamp, Soufiane Laghmouchi en Cas Peters kregen de bal niet achter Kortsmit. Met name Peters was nadrukkelijk op zoek naar een treffer. Soms iets te geforceerd. Maar de aanhouder won uiteindelijk wel, want in de 80e minuut schoot de Twent zijn ploeg naar 2-1. De een aanval begon bij Tim Siekman en via Said Bakkati en Roland Bergkamp kwam de bal bij Peters die zijn 18e goal van het seizoen maakte. "Ik had al vier duels niet gescoord, dus dit is heerlijk", aldus Peters. "Ik heb nooit getwijfeld aan mezelf. Ik heb veel gepraat met mijn teamgenoten en die zeiden allemaal dat ik geduldig moest zijn. Nou, dat is gebleken."