CDA Reest en Wieden: hoofdkantoor waterschap in Meppel

CDA Reest en Wieden: hoofdkantoor waterschap in Meppel
CDA Reest en Wieden: hoofdkantoor waterschap in Meppel
MEPPEL - Het hoofdkantoor voor het nieuwe fusiewaterschap Groot Salland en Reest en Wieden moet in Meppel komen. Dat zegt het CDA Reest en Wieden. Het CDA is een van de partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen op 18 maart.

Volgens lijsttrekker Henk Lammers ligt Meppel het meest centraal in het nieuwe gebied van het waterschap, dat reikt van Assen tot Deventer. Dat schrijft
.

Bereikbaarheid

Daarnaast is het huidige kantoor dichtbij het station en aan de A32 goed bereikbaar. Dat is niet zozeer van belang voor mensen die in het gebied van het waterschap wonen maar meer voor de medewerkers.
Die moeten op een makkelijke manier hun werk bereiken en naar de plekken kunnen waar ze hun werk moeten doen. Het kantoor van Groot-Salland in Zwolle ligt naast het ziekenhuis, ver van het station en niet naast de A28.

Werkgelegenheid

Minstens zo belangrijk vindt Lammers de werkgelegenheid. Bij het fusiewaterschap werken ongeveer vijfhonderd mensen. Drenthe wil niet weer een belangrijke werkgever kwijtraken. Drenthe heeft de afgelopen jaren te maken gehad met het vertrek van belangrijke bedrijven.
Inwoners van het gebied van de waterschappen Groot-Salland en Reest en Wieden gaan 18 maart naar de stembus om een nieuw waterschapsbestuur te kiezen. De fusie gaat in op 1 januari. Volgens Lammers mag de fusie de mensen in het gebied niet onnodig op kosten jagen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl