Biografie over Relus ter Beek over twee weken in de winkel

WITTEVEEN - De biografie over oud-Commissaris van de Koningin Relus ter Beek wordt over twee weken gepresenteerd.

Het biografische portret is bedacht en geschreven door Lukas Koops uit Grolloo, schrijver van boeken en zelf Drents oud-politicus voor GroenLinks.
Koops werkte drie jaar aan het boek. Deze biografie moest er volgens Koops komen, "omdat Relus ter Beek de bekendste, grootste en meest spraakmakende politicus is die Drenthe ooit heeft voortgebracht."

Vijftig interviews
Koops voerde de afgelopen jaren gesprekken met zo'n vijftig mensen die Ter Beek van dichtbij meemaakten tijdens zijn jeugd in Coevorden en in zijn periode als politicus en bestuurder. Ook putte hij uit diverse boeken en krantenartikelen.

Van de familie werkte broer Henk ter Beek mee aan de biografie. Maar de weduwe van Relus, Anny ter Beek, en dochter Marisca en zoon Abe Jan wilden niet meewerken aan het boek.

Handelsreiziger in de politiek

De titel van het boek is Relus ter Beek: Handelsreiziger in de politiek.Ter Beek kwam in 1971 voor de PvdA in de Tweede Kamer, werd in 1989 minister van Defensie en was van 1995 tot 2008 Commissaris van de Koningin van Drenthe.
Hij overleed in september 2008 op 64-jarige leeftijd aan kanker. Hij ligt begraven op een natuurbegraafplaats bij Witteveen.

Coevorden

De biografie wordt op 6 maart gepresenteerd in Tuindorp in Coevorden, waar Ter Beek geboren werd.
Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Van Gorcum.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl