Keizer "Ik miste het veld, zelfs als het keihard regende"

VOETBAL - Steeds jaloerzer keek Marcel Keizer de afgelopen maanden naar Cambuur-trainer Henk de Jong, die met de spelersgroep heerlijk op het veld stond te trainen. In de winterstop hakte hij de knoop door en gaf hij de clubleiding van de Friese club te kennen dat hij weer trainer wilde worden. Zijn rentree in de Jupiler League, na twee jaar Telstar, maakt hij dus bij de club waar hij twee seizoenen speelde. "Dit is alleen maar mooi. De club zit in de lift en ik heb nu al enorm veel zin om te beginnen."

"Stap naar het kantoor geen verkeerde beslissing"
De 45-jarige Keizer is sinds mei 2014 de technisch directeur van Cambuur, nadat hij twee seizoenen hoofdtrainer was van Telstar. Een aparte en snelle move van het veld naar het kantoor, maar spijt van die beslissing heeft hij niet. "Nee, zeker niet. Het is een heel leerzaam jaar geweest en volgens mij heb ik het ook best aardig gedaan gezien de spelersgroep, alhoewel anderen daarover beter kunnen oordelen. Maar ik miste het veld gewoon. Ook als het regende. Lekker man.."
"Richten op de huidige groep"
De komende maanden heeft Keizer een dubbelfunctie. "Ja, maar dat weet je vantevoren als je één club verlaat voor de ander. Dat betekent dat ik lange dagen zal maken. Wat mijn prioriteit heeft? Dat is duidelijk de huidige spelersgroep. Lijkt me logisch. Het is een goede ploeg, dat vijfde staat. Er lopen veel contracten af en daarom wil ik graag met de spelers om tafel. Natuurlijk zal ik dat doen zonder de huidige technische staf in de weg te zitten. Ik zal daarom ook met Joop Gall contact gaan zoeken."
"Contract voor een jaar vind ik wel prima"
Opvallend is dat Keizer en Emmen een contract overeen zijn gekomen voor één seizoen. Zeker in het licht van de opmerkingen van directeur Wim Beekman eerder, is dat tegenstrijdig. Toch denkt Keizer daar anders over. "Ik heb eigenlijk altijd een contract voor een seizoen getekend. De club stelde dit voor en ik vond het prima. Na een half jaar evalueer je en als je er positief inzit en het gaat goed, dan ga je met elkaar verder. Maar je hebt ook de mogelijkheid, als het minder gaat of er iets anders komt, om te zeggen dat het ophoudt. Ik ga er in ieder geval van uit dat ik hier voor meerdere jaren werkzaam ben."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl