Westerbork goed vertegenwoordigd in Carbage Run

WESTERBORK - Vijf teams uit Westerbork rijden de wintereditie van de Carbage Run. Dat is een wedstrijd waarbij teams in een oude auto van minder dan 500 euro in vijf dagen van Emmen via het Noorse Trondheim naar Norrköping in Zweden rijden. Maandagmorgen om negen uur vertrekken de 250 deelnemende auto's.

Dit jaar voert de wedstrijd voor het eerst door Scandinavië, de eerdere winteredities gingen namelijk door de Alpen. Onderweg moeten de deelnemers opdrachten uitvoeren om punten te verzamelen. Het team dat aan het eind de meeste punten heeft verdiend is de winnaar.
Team Börkerblussers
Brandweerlieden Gerrit Roest en Johan Santing doen voor het derde jaar mee met hun Opel Frontera. Ze hebben de auto omgebouwd tot een soort brandweerwagen compleet met sirene en zwaailicht. In de aanloop naar de Carbage Run hebben de heren aardig wat pech gehad, tijdens de proefritten begaven meerdere onderdelen het, zoals de verwarming, de koplampen en een deurslot. Toch hebben de Börkerblussers goede hoop dat ze de race uitrijden.

Carbage Run op Radio Drenthe

De avonturen van team Börkerblussers zijn te volgen op Radio Drenthe, iedere dag belt Anouk met de heren in Anouk in de Middag. Ook heeft het team een eigen Facebook-pagina waarop ze berichten over de wedstrijd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl