Eerste competitienederlaag Noordscheschut

VOETBAL - Noordscheschut heeft de eerste competitienederlaag geleden. Op eigen veld was ZFC Zuidlaren met 1-3 te sterk voor de formatie van interim-trainer Jan Piet Bosma. Grote man bij de bezoekers was Bob Poorta die twee keer scoorde en bovendien een groot aandeel had in de derde treffer.

Overmacht bezoekers

De thuisclub wilde na twee gelijke spelen eindelijk weer eens winnen. Dat leverde in de beginfase twee kleine kansen op, maar beide keren leverde dat geen succes op. De gasten uit Zuidlaren waren veel doeltreffender en hadden in clubtopscorer Bob Poorta een absolute uitblinker. Na een kwartier kopte hij de bal binnen vanuit een hoekschop (0-1) en tien minuten later was hij bij de tweede paal attenter dan de verdediging van Noordscheschut (0-2). De thuisclub kon geen vuist maken en mocht blij zijn dat ZFC Zuidlaren slordig omging met de kansen. Mark Oostra kopte vrij voor keeper Wiebe Zinger naast en Bob Poorta kwam centimeters tekort, nadat de keeper van de thuisclub de bal niet onder controle kon krijgen.

Snelle aansluitingstreffer

Een donderspeech van trainer Jan Piet Bosma leek aanvankelijk zijn uitwerking niet te missen. Want binnen vier minuten in de tweede helft kwam Noordscheschut terug in de wedstrijd. Een inzet van Nick Koster belandde nog tegen de lat, maar in de rebound scoorde middenvelder Martin Santing met het hoofd de aansluitingstreffer (1-2). De thuisclub behield het initiatief en kreeg een aantal kleine kansen. Maar Rijnhold Vos en Nick Koster lieten goede mogelijkheden onbenut. Een kwartier voor het einde viel de definitieve beslissing. Uit een vrije trap kwam de bal tegen het hoofd van Martin Santing, die met een fraaie kopbal zijn eigen doelman passeerde (1-3). In de slotfase hadden de gasten de score nog kunnen opvoeren. Koen Jans als Mark Oostra verschenen alleen voor keper Zinger van Noordscheschut, maar beide keren belandde de bal over en naast het doel.

Koplopers verliezen

Naast de nederlaag van Noordscheschut, was er ook verlies voor koploper Groen Geel. De Groningers verloren in Emmen met 5-3 van Drenthina. Door de resultaten van vandaag blijft Groen Geel koploper met 33 punten uit 16 duels. Noordscheschut volgt op één punt, maar heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. ZFC Zuidlaren staat op plaats elf, maar heeft wel de beste papieren voor het winnen van de tweede periode.