E&O biedt landskampioen goed partij, maar verliest opnieuw

HANDBAL - De heren van E&O hebben ook de tweede wedstrijd in de kampioenspoule verloren. In sporthal Angelslo was landskampioen BEVO met 24-28 te sterk voor de Emmenaren. Toch kon de ploeg van trainer Edwin Kippers met opgeheven hoofd het veld verlaten, want de Emmenaren speelden een prima wedstrijd.

Prima partij

Zowel verdedigend als aanvallend kon E&O de tegenstander goed partij geven. Het verschil werd nooit meer dan drie doelpunten. Bij rust stond het 14-15 in het voordeel van de ploeg uit Panningen.

Afhankelijk van Jan Josef

Ook in de tweede helft bleef het een echte wedstrijd. Alleen werd het verschil gemaakt door het scorend vermogen vanuit de tweede lijn. Daar waar BEVO in de opbouwrij veel scorende spelers had, moesten de doelpunten bij E&O vooral komen van Jan Josef, die uiteindelijk met 6 treffers topscorer werd van zijn ploeg.

Uitblinker

Een van de uitblinkers bij E&O was keeper Bas Bulthuis, die net als zijn collega van Bevo, veel tegentreffers kon voorkomen.

Sonni de Jonge

Bij BEVO kwam oud E&O-er Sonni de Jonge niet in actie. Hij moest de hele wedstrijd vanaf de bank toekijken.

Stand

Door de nederlaag blijft E&O op nul staan uit twee duels. De Emmenaren staan op plek 6 in de kampioenspoule. Hurry Up, dat met 30-22 van Aalsmeer won, staat met 2 uit 2 op plek 5. Drie ploegen hebben de volle winst uit twee duels: Volendam, BEVO en Lions.