Artikel over gaswinningsproblematiek in Amerikaanse krant

De NAM in Assen (archieffoto)
De NAM in Assen (archieffoto)
ASSEN - De grootste krant van Amerika, de USA Today, besteedt twee pagina's aan de Groninger aardbevingsproblematiek.

Shaking up Holland: Gas-rich province protests quakes', kopt de USA Today. Dat meldt RTV Noord.

Student schrijft voor Amerikaanse krant

De schrijver van het artikel over de gaswinning is Emile Kossen uit Groningen. Kossen is student journalistiek en Amerikanistiek en woonde enkele jaren in Washington. Daar legde hij contact met journalisten van USA Today.
Inmiddels woont de student weer in Nederland, maar hij wordt regelmatig door de krant gevraagd te schrijven over belangrijke gebeurtenissen hier. Kossen schreef dit artikel naar aanleiding van het definitieve rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over de gaswinning in Groningen door de NAM, waarvan het hoofdkantoor in Assen zit.
Problemen gaswinning
In het artikel beschrijft Kossen de problemen, die voortvloeien uit de aardgaswinning en vergelijkt die met de problemen in Amerika. Ook daar wordt aardgas gewonnen en sommige dorpen zakken daardoor helemaal weg. Daar bovenop komen dan nog de aardbevingen.
New York Times
De New York Times plaatste eerder al een artikel op de site over de problemen rondom de gaswinning in Groningen. In juni vorig jaar en in maart 2013 besteedde de krant ook aandacht aan de aardbevingen in Groningen.
Shaking up Holland: Gas-rich province protests quakes http://t.co/F4gpM9Qhuh via @usatoday
— Emile Kossen (@Emilekossen)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl