Krokettenruzie Tynaarlo krijgt internationale aandacht

Krokettenruzie Tynaarlo krijgt internationale aandacht
Krokettenruzie Tynaarlo krijgt internationale aandacht
TYNAARLO - De krokettendiscussie in de gemeente Tynaarlo krijgt nationale en internationale aandacht.
schrijft over de commotie die is ontstaan na een felle discussie tussen de fracties van GroenLinks en het CDA. Ook op
van de NOS staat het verhaal over de krokettenoproer.

Belgische krant
De krokettendiscussie van Tynaarlo heeft inmiddels internationale allure. Het verhaal staat op de Belgische website HLN.be.

Einde aan de vette hap
De raadsleden krijgen tijdens iedere raadszitting een kroket of een portie bitterballen. GroenLinks wil daar nu een eind aan maken, omdat Tynaarlo de campagne steunt om jongeren gezond te laten eten.

'Betere beslissingen'

Het CDA is het daar niet mee eens en heeft zelfs een motie ingediend om de kroket te behouden. CDA'ers vinden dat er betere beslissingen kunnen worden genomen, met een kroket achter de kiezen.

Krokettenmoties
Het is trouwens niet de eerste keer dat de kroket voor ophef zorgt. In 1993 diende oud-premier Jan Peter Balkenende, toen nog raadslid in Amstelveen, een krokettenmotie in. Daarin werd gepleit dat gemeenteraadsleden recht hebben op een kroket, als de raadsvergadering tot na elf uur 's avonds duurt. De motie werd aangenomen.
Hoor net dat in de #Telegraaf staat dat CDA'ers die een krokettenmotie indienen, mogelijk premier worden:-)
— hannekejagerwiersema (@hanendick)

Snacken in Zwolle

En ook in Zwolle is sinds 2002 een krokettenmotie van kracht. Hierin staat dat gemeenteraadsleden recht hebben op een kroket, of een gelijkwaardige snack, als de raadsvergadering doorgaat na tien uur 's avonds.

Aangezien ik liever dieren aai dan eet en ik tweestrijd graag vernietigd zie: vegetarische bitterballen! @hanendick @GLTynaarlo
— MatthiasJager (@MatthiasRJager)

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.