Ekehaarder stelt NAM ultimatum

EKEHAAR - Tie Franke uit Ekehaar eist dat de NAM met een bevredigende vergoeding komt voor de schade aan zijn woning aan de Hoofdstraat. Als die er deze week niet is, zal hij naar de rechter stappen. Dat heeft hij in een brief geschreven aan het aardgasbedrijf.

Het huis van Franke zit vol scheuren en de zuidgevel komt los, stutten moeten ervoor zorgen dat de muur niet omvalt. Ook de fundering is op twee plaatsen doormidden gebroken.

Touwtrekken

Franke is al 14 jaar met de NAM in gesprek over de schadevergoeding, maar die hield tot voor kort vol dat de scheuren veroorzaakt zijn doordat het huis op een zwakke ondergrond van zwarte aarde staat.
Nu een recent rapport aantoont dat het huis wel degelijk op stevige grond is gebouwd en dat het huis niet veilig meer is, wil de NAM wel betalen voor schadeherstel van de muren. Het aardgasbedrijf stelt echter dat de fundering stevig genoeg is en weigert op te draaien voor een reparatie.
Fundering is struikelblok
Volgens Franke heeft het totaal geen zin om de muren te herstellen zonder de fundering aan te pakken. "Als de basis waarop het huis staat stuk is, krijg ik bij een beving zo opnieuw scheuren. Maar ook zonder aardbeving is er een grote kans op nieuwe scheuren als de fundering niet gemaakt wordt. Dat blijkt uit onderzoek van een constructiebedrijf dat ik uit heb laten voeren," aldus Franke.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl