Ongelukkige en onnodige nederlaag MSC in topper tegen Sneek

VOETBAL - De topper in de zondaghoofdklasse C tussen MSC en SWZ Sneek eindigde in een 0-1 overwinning voor de Friezen. Een ongelukkige en onnodige nederlaag voor de Meppelers, die een valse start kennen van het jaar 2015. De enige treffer viel een kwartier voor tijd. Tjeerd Andries Andringa profiteerde dankbaar van slecht uitverdedigen van Vincent Oosterkamp en slecht ingrijpen van doelman Marc Holterman.

"De meest gelukkige won vandaag"

"De meest gelukkig ploeg heeft gewonnen vandaag", vond MSC-trainer Leo Blom. "Niet dat wij de overwinning zo zeer verdienden hoor, maar ook Sneek verdiende de zege niet. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Toch is er niets verloren. We staan acht punten achter Sneek, maar ook nog drie duels te goed. Ook vorig jaar verloren we de eerste wedstrijd na de winterstop, maar waren we daarna ongenaakbaar. Daar gaan we nu ook weer voor."
Betere kansen
Ondanks het realisme van Blom kreeg MSC over 90 minuten toch wel de beste kansen. Carlos Lopes Macedo schoot van dichtbij over en twee keer werd een voorzet van Jos Fidom niet gepromoveerd tot doelpunt. Björn Bakker gleed over de bal en Lopes Macedo miste de bal op een haar. Aan de andere kant was Eolind Derguti tot drie keer toe gevaarlijk, maar de inzetten van de creatieve middenvelder gingen respectievelijk naast, over en tegen het lijf van MSC-doelman Holterman.
Ongelukkig
Het duel leek te eindigen in 0-0, totdat Vincent Oosterkamp wilde uitverdedigen, maar de bal hoog zijn eigen 16 inschoot. Niemand reageerde, Marc Holterman spurtte nog wel naar voren maar kwam net te laat. Tjeerd Andries Andringa had zijn hoofd al tegen de bal gezet, die tergend langzaam tegen het net ging: 0-1. Met Alex Zomer als extra spits en Erwin Scholte ter Horst erbij voor Stefan Liezen probeerde MSC nog een gelijkmaker te forceren, maar de Meppelers speelden te voorspelbaar en vooral door het hele drukke midden. In de counter had Sneek het duel vijf minuten voor tijd op slot kunnen gooien, maar Derguti kreeg ook zijn vierde kans van de middag niet tussen de palen. MSC hoopte in blessuretijd nog op een penalty na een actie van Stefan Bollen die met de hand gestuit zou zijn, maar scheidsrechter Ruperti uit Capelle aan den IJssel kende slechts een corner toe die niets opleverde.
Stand
MSC blijft door de nederlaag tweede in de hoofdklasse C. De achterstand op Sneek is nu opgelopen tot 8 punten, maar de Meppelers hebben nog wel drie duels tegoed. Alcides speelde gelijk bij RKHVV en staat 8e en de derde Drentse club in de hoofdklasse C, Achilles 1894, staat 9e na een hele knappe 4-3 zege op De Bataven.