SVBO zet in blessuretijd VKW opzij

VOETBAL - VKW en SVBO leken een doelpuntrijk duel met een remise af te sluiten, maar diep in blessuretijd besliste Mark Benes, uit een vrije trap, de wedstrijd. SVBO won de wedstrijd met 3-4.
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en nam in de zevende minuut de leiding door een treffer van Roy Hutter. Acht minuten later miste René Wolbers de kans op de gelijkmaker door een strafschop te missen. SVBO werd sterker en vlak voor rust kopte Dylan Wessels de verdiende gelijkmaker binnen.

Na rust kwam VKW beter uit de kleedkamer en bracht Antonio Neto de Westerborkers weer aan de leiding. SVBO boog in twee minuten de achterstand om in een 3-2 voorsprong. Robin Heijne maakte de gelijkmaker en Ruben Kaiser kopte schitterend raak.

Nadat Erik Eefting zijn tweede gele kaart van de wedstrijd had gekregen, leek er voor SVBO geen vuiltje aan de lucht. Toch kwam VKW weer langszij. Tim van Veen strafte slecht verdedigen van de Barger-Oostervelders genadeloos af.

Toen iedereen zich al had verzoend met een gelijkspel, scoorde Benes de beslissende treffer. Scheidsrechter Geuzinge gaf een makkelijk gegeven vrije bal, waarna Benes een gaatje in de muur vond.

Stand
Door de overwinning houdt SVBO aansluiting met koploper Dieze West. De ploeg van trainer Rolf Veneboer heeft 31 punten uit 15 duels. Dieze West, dat met 4-1 van Dalen won, staat op 35 uit 15 en Hoogeveen, de nummer 2, heeft door de 1-2 zege bij SC Erica 34 punten uit 16 wedstrijden. SC Erica moet door het verlies weer naar beneden kijken, alhoewel het gat met Bergum (dat op de p/d-plek staat) nog wel 6 punten is.