MSC-speler Benjamins stapt naar rechter tegen schorsing KNVB

VOETBAL - MSC-speler Justin Benjamins stapt naar de rechter. De 19-jarige middenvelder gaat zijn schorsing aanvechten, die hij kreeg opgelegd na het zaalvoetbalincident met ZVVH in december. Benjamins, is net als de rest van het Hoogeveense zaalvoetbalteam, voor de rest van dit seizoen geschorst voor zowel zaal- als veldwedstrijden.
"Als je niet de schuldige(n) aanwijst, schorsen we iedereen"
Benjamins liet al eerder weten dat hij totaal geen rol speelde tijdens het gevecht dat ontstond in het duel tegen Futsal Heerenveen. "Hij was toeschouwer bij het opstootje wat ontstond", zegt MSC-trainer Leo Blom. "Vanuit MSC Er is een brief gestuurd naar de KNVB, maar de reactie van de tuchtcommissie was 'als je niet de schuldige(n) aanwijst, dan schorsen we iedereen'. Volgens onze advocaat Hogenkamp past dat niet in onze rechtsstaat, dus heeft hij besloten om de straf aan te vechten."
"Op één lijn"
Volgens Blom denkt ook de advocaat van de KNVB er zo over en is het nu aan de KNVB wat er gaat gebeuren. "Nu is het wachten op het kort geding." De oefenmeester van MSC laat weten begrip te hebben voor het standpunt van de KNVB dat de schuldigen worden gestraft. "Maar het kan niet zo zijn dat onschuldigen moeten boeten."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl