Carbage Run van start; de auto begraven en zoeken naar een condoom met colasmaak

EMMEN - Gekke opdrachten doen en ook nog eens 2600 kilometer in een oud barrel rijden. De Carbage Run vertrekt vandaag vanuit Emmen.
250 teams uit Nederland en België doen mee aan de race. De auto's waarin de deelnemers rijden mogen niet meer waard zijn dan 500 euro. "We hopen dat we hem heel houden", zegt deelnemer Gerrit Roest uit Westerbork.

Heel mooi

Hij doet dit jaar voor de derde keer mee met Johan Santing. Dit jaar is het een rode Opel Frontera waarin ze de eindstreep proberen te bereiken. "We waren twee keer naar de Alpen geweest. Toen we hoorden dat de reis dit jaar naar Scandinavië gaat, leek ons dat toch wel heel mooi." De teams slapen vanavond in Kopenhagen en daar verheugt Roest zich enorm op. "Ik ben nog nooit in Kopenhagen geweest in de winter. De tweede dag hopen we de sneeuw te zien."

Ludiek en gek
De auto aan de praat houden is niet de enige uitdaging onderweg. "De opdrachten die we krijgen zijn altijd ludiek en gek. Vorig jaar moesten we bijvoorbeeld de auto begraven in de sneeuw. Ook moesten we een condoom met colasmaak zien te vinden. We hebben toen in Ljubljana in een taxi rondgereden, want de chauffeur wist wel waar we het konden krijgen. Maar na een half uur hadden we nog geen condoom met colasmaak."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl