'Explosie van blijheid' bij Assenaar Robbert Andringa na winnen volleybalbeker van België

VOLLEYBAL - In een kolkend Sportpaleis in Antwerpen heeft volleyballer Robbert Andringa uit Assen dit weekend met zijn team Asse-Lennik de beker van België gewonnen.
Asse-Lennik, met Andringa de hele wedstrijd binnen de lijnen, was met 3-0 te sterk voor Precura Antwerpen.

Roze wolk
"Het is echt geweldig. Toen we hoorden dat de bekerfinale in het Sportpaleis zou zijn, toen wisten we dat we er wilden staan", vertelt Andringa tegen RTV Drenthe. "Ik zit nog wel even op die roze wolk. Het was echt een explosie van emotie en blijheid."

Allemaal anders

Ruim 13.000 toeschouwers op de tribunes zagen Asse-Lennik de eerste set met 25-20 winnen. Ook tweede en derde set waren met 25-18 en 25-9 een prooi voor Asse-Lennik. "Dit was geweldig", kijkt Andringa terug. "We leefden de hele week in een roes naar de wedstrijd toe. Geen moment heb ik het gevoel gehad dat we deze wedstrijd konden verliezen. Alles lukte bij ons. In de competitie hebben we nog twee spannende wedstrijden tegen die club gespeeld, maar het liep nu allemaal anders."

Zware blessure

Andringa raakte in 2011 zwaar geblesseerd tijdens een wedstrijd van zijn toenmalige club Lycurgus. Hij wist toen niet dat hij ooit weer zo sterk zou terugkomen. "Ik moest zelfs weer leren lopen. En op het moment dat dat weer kon, heb ik steeds het doel weer verder gelegd. Dat ging heel vlot en heel goed. Maar dat het zo ver zou komen, kon ik alleen van dromen", aldus een opgetogen Andringa.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl