'Oud-woordvoerder NAM moet Roswinkel ook excuses aanbieden'

ROSWINKEL - De bevolking van Roswinkel heeft recht op excuses van voormalig NAM-voorlichter Frank Duut. Dat zegt Willem Bijl van de voormalige Vereniging van gedupeerde Eigenaren.
Bijl wil dit in navolging van de excuses die Frank Duut aanbood aan de weduwe van Meent van der Sluis uit Assen. Duut heeft volgens Bijl mensen in Roswinkel onheus behandeld en niet serieus genomen.

Bijeenkomst in dorpshuis

Roswinkel had een aardbeving in 1997 met een kracht van 3.4 op de schaal van Richter. In 1998 en '99 volgden nog twee aardbevingen. Op een voorlichtingsbijeenkomst in Emmer-Compascuum eind jaren negentig zou Frank Duut zich hooghartig hebben opgesteld naar de zaal toe. De deskundigen van de NAM op het podium zouden het allemaal veel beter weten, kreeg de bevolking te horen.

Zaal geschoffeerd

Volgens Bijl heeft Frank Duut destijds bewust de zaal geschoffeerd. "Die zat daar als het klootjesvolk." Duut zou volgens Bijl zijn excuses aan de bewoners van Roswinkel in het algemeen moeten aanbieden. "Hij zou moeten zeggen, die mensen heb ik niet serieus genomen. En de NAM zou geen valse voorlichting meer moeten geven."

Frank Duut was vanmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl