Rechter: V&D mag lonen niet verlagen

De V&D in Assen
De V&D in Assen
ASSEN - V&D mag de lonen van de leden van FNV en CNV onder zijn 5000 warenhuiswerknemers niet verlagen. Dat heeft de rechter in Amsterdam vandaag beslist.Het warenhuis gaat in hoger beroep.

Noodzaak

De V&D wil zijn werknemers om een loonoffer vragen van 5,8 procent. Dit is volgens het warenhuis nodig om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Zonder loonoffer is het maar zeer de vraag of de V&D door kan, aldus de directie. V&D denkt met de salariskorting 10 tot 12 miljoen euro te kunnen besparen.

Voor vakbondleden
Werknemers van de V&D die aangesloten zijn bij FNV en CNV hoeven dus geen loon in te leveren. De bonden hebben samen circa duizend leden onder het V&D personeel. In Drenthe zijn drie V&D's in Assen, Meppel en Emmen.

Petitie

Eerder boden de vakbonden al een petitie aan om de directie op andere ideeën te krijgen, zodat een loonsoffer niet nodig zou zijn, maar deze haalde niets uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.