Dieven slaan toe bij Chinees restaurant

Een zestienjarige jongen is opgepakt
Een zestienjarige jongen is opgepakt
EELDE-PATERSWOLDE - Dieven hebben gisteravond hun slag geslagen bij een woning boven een Chinees restaurant aan de Boterdijk in Paterswolde.
De inbrekers drongen de woning binnen en namen enkele kostbaarheden mee. De eigenaar wil liever niets zeggen over de inbraak, maar laat wel weten dat de kraak volgens de politie is gepleegd door 'professionals'.

Waarschuwing
In december waarschuwde de politie Chinese ondernemers in de noordelijke provincies voor inbrekers. Voorafgaand aan die waarschuwing werd al meer dan twintig keer ingebroken bij vooral Chinese restauranthouders.
De inbraken gebeurden in de restaurants zelf, maar ook in woningen van de Chinezen.

Overeenkomsten
De inbraak in Paterswolde doet denken aan de werkwijze van dezelfde groep criminelen, maar de politie durft geen verband te leggen.
"Sinds een aantal maanden zien we dat de rust teruggekeerd is," aldus een woordvoerder van de politie. De functionaris kon niet zeggen of er ooit verdachten zijn aangehouden voor de inbrakenreeks.
Ook inbraak bij pizzeria
Aan de Hoofdweg in Eelde werd vanmorgen ingebroken bij een pizzeria. De inbrekers namen hier niets mee.

De politie kan niet zeggen of de inbraken iets met elkaar te maken hebben.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl