Schoonoord geeft strijd voor behoud bibliotheek niet op

SCHOONOORD - Hoe ze het voor elkaar willen krijgen weten ze nog niet, maar Dorpsbelangen in Schoonoord wil zich niet neerleggen bij de dreigende sluiting van hun bibliotheek.
Net als in andere buitendorpen in de gemeente Coevorden gaat de vestiging door bezuinigingen dicht. Vorig jaar hield Schoonoord al een lawaaioptocht, maar sindsdien lijkt er weinig beweging in de zaak te zitten.
"Dat is ook precies onze zorg," zegt secretaris Henk Mulder van Dorpsbelangen.

Belazerd
"Gemeente en de bibliotheekorganisatie hebben ons een alternatief beloofd: een uitleenpunt op school. Maar dat blijkt geen alternatief, omdat het alleen voor schoolkinderen is. Daarom voelen wij ons belazerd," zegt Mulder

'Iedereen kijkt naar elkaar'
Dorpsbelangen werkt aan een alternatief. "We bekijken of we met een kleinere vestiging uit de voeten kunnen, of het op een andere manier kunnen opzetten. We moeten in elk geval iets doen om de leefbaarheid op peil te houden. Nu lijkt het alsof we in een vacuum zitten, waarbij iedereen naar elkaar kijkt en afwacht," aldus Mulder.
Hij hoopt de handen ineen te kunnen slaan met andere dorpen in de gemeente Coevorden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl