Gasselternijveen verlost van veel poepende muskuseenden

GASSELTERNIJVEEN - Ze poepen, houden zich op in tuinen en versperren de weg.
Omwonenden van de Vijverstraat in Gasselternijveen hebben het gehad met tientallen muskuseenden die zich in de buurt ophouden.

Gevangen in fuik

De gemeente Aa en Hunze heeft aan het bedrijf Ganzenhof gevraagd ze te verwijderen. Ze worden niet afgeschoten of vergast, maar krijgen een nieuw onderkomen bij Akka's Ganzenparadijs in Dalen.

Tirzin Hof van Ganzenhof is blij dat hij de muskuseenden mag redden. "Of je nou mens of dier bent, iedereen wil gelukkig zijn."

Samen met vrijwilligers slaat hij vanmiddag wat palen in de grond, spant er gaas omheen en overheen. Zo ontstaat er een fuik. De vrijwilligers vormen een menselijke haag en dirigeren de eenden dan de fuik in.

Mislukte ontsnappingspogingen

Zo'n twintig eenden houden zich op in de tuin van een bewoner: "Ik heb geen last van ze," zegt hij. "Zolang ze maar niet bij mij in huis komen. Dat is wel een keer gebeurd. Toen hadden ze voer uit de hondenbak gegeten."

Een paar muskuseenden probeert nog te ontkomen, maar wordt of met de hand of met een vangnet alsnog gevangen. Alle eenden zijn binnen een uur gevangen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl