Onrust in Oosterhesselen over bomenkap bij toekomstig AZC

De piketpaaltje bij de bosjes
De piketpaaltje bij de bosjes
OOSTERHESSELEN - Bij omwonenden rond het voormalige conferentieoord De Klencke in Oosterhesselen is onrust ontstaan over het uitzetten van piketpaaltjes.
Er zou sprake zijn van een snelle kap van boomsingels rond het complex. De Klencke wordt mogelijk een asielzoekerscentrum.

De piketpaaltjes zijn maandag geplaatst en markeren het gebied waarin gekapt zou worden. Ellen Bos van de initiatiefgroep Oosterhesselen vindt het een merkwaardige gang van zaken. "Want er ligt nog geen formeel besluit dat er asielzoekers in of bij het complex komen."

Regels bomenkap versoepeld
Bos kan niet inschatten of de bomenkap legaal is. Een woordvoerder van de gemeente Coevorden zegt dat de regels rond het kappen van bomen recentelijk zijn versoepeld.
"Bomen die op een hoogte van 1,30 meter een omtrek hebben van minder dan 30 centimeter mogen zonder vergunning gekapt worden."

Enquete en handtekeningen
De initiatiefgroep Oosterhesselen is intussen ook een enquete begonnen. Vrijwilligers bezoeken alle huisadressen met een vragenlijst en handtekeningenlijst.
De initiatiefgroep wil die volgende week dinsdag aanbieden aan de gemeenteraad, die zich dan uitspreekt over het voornemen van het COA om honderden asielzoekers in Oosterhesselen te vestigen.
Het college van B en W wil meewerken aan de komst van in eerste instantie 400 mensen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl