Opgepakte Drentse Feyenoord-fan: ik ben onschuldig

Robbert-Jan in de Italiaanse media
Robbert-Jan in de Italiaanse media
BEILEN - Robbert-Jan B. uit Beilen staat met naam en foto prominent in de Italiaanse media.
De 20-jarige Feyenoord-fan werd woensdagavond opgepakt bij rellen in Rome. Hij zat daardoor een nacht in de cel en moest voor de rechter verschijnen. Daar kon hij naar eigen zeggen kiezen: nog weken in voorarrest blijven of akkoord gaan met een boete van 45.000 euro.

De jonge Beilenaar koos voor het laatste, omdat hij zo snel mogelijk naar huis wilde. Later kwam naar buiten dat de boete waarschijnlijk voorwaardelijk is.

Dondermiddag werd in het centrum van Rome een spoor van vernielingen aangericht door Feyenoord-hooligans. Robbert-Jan was de avond daarvoor dus opgepakt.

Onschuldig

Robbert-Jan zegt tegen RTV Drenthe dat hij onschuldig is. Hij had een kaartje voor de wedstrijd en stond met zijn vrienden een biertje te drinken toen in één keer de vlam in de pan sloeg.

Toen hij na een uurtje schuilen in een café weer naar buiten kwam werd hij alsnog opgepakt door de politie. Volgens zijn moeder waren er ook beelden op tv te zien die het gelijk van haar zoon aantonen.

'Een van de leiders'

In sommige Italiaanse media wordt de Beilenaar neergezet als een van de leiders. Ook zou hij bij de rechter hebben gezegd: "Oh ik betaal die boete wel even" en daarna zou hij zo 45.000 euro op tafel hebben gelegd. Volgens B. en zijn familie is dat allemaal niet waar en heeft hij niks betaald.

Zijn moeder zegt: "Ik wou dat ik zo'n bedrag kon betalen, maar heb het zelf niet eens. Hoe zou zo'n 20-jarige jongen daar dan aan moeten komen?"

Straf aanvechten

Robbert-Jan gaat de straf aanvechten in Nederland en is inmiddels in gesprek met een advocaat. Die heeft hem ook afgeraden om voor de microfoon van RTV Drenthe te praten over de zaak.

Voor de familie van Robbert-Jan is er nog veel onduidelijk, bijvoorbeeld wat hun zoon precies boven het hoofd hangt. Afgelopen vrijdag meldden verschillende media in Nederland dat de straffen van de Italiaanse rechter voorwaardelijk zijn, maar ook daar heeft de familie twijfels over.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl