Denk mee over nieuwe burgemeester Noordenveld: 'Wij weten niet precies wat de inwoners vinden'

NOORDENVELD - Inwoners van de gemeente Noordenveld kunnen meedenken over de opvolger van burgemeester Hans van der Laan. En dat is niet alleen symbolisch zegt de voorzitter van de Vertrouwenscommissie Ellen van der Haven.
De provincie deed gisteren de oproep aan alle inwoners om hun voorkeur door te geven voor eigenschappen van de nieuwe burgemeester. Volgens Van der Haven zullen alle suggesties worden besproken door de Vertrouwenscommissie. "Inwoners kunnen er op vertrouwen dat we er wat mee doen", zegt Van der Haven.

Veranderingen

"Wij vinden het belangrijk suggesties van inwoners te krijgen. Het sluit ook aan bij de gedane belofte in bestuursakkoord", legt Van der Haven uit. Volgens de Vertrouwenscommissie is een nieuwe profielschets nodig, omdat er veel veranderd is sinds de herbenoeming van Van der Laan in 2013. "Nu is er de decentralisatie. Mensen zouden misschien daardoor wel andere dingen willen zien in een burgemeester. Wij kunnen ons een beeld vormen, maar om nou te zeggen dat wij heel precies weten wat de burgers willen..."

Kleine verwijzingen

De suggesties van de inwoners van Noordenveld die worden meegenomen in de definitieve profielschets zullen niet worden toegeschreven aan de exacte inzender. "We zullen in kleine verwijzingen aangeven dat een inwoner het punt heeft ingebracht."

Geen voorkeur

Op 1 november meot de nieuwe burgemeester officieel worden benoemd. "Eind juni staat gepland dat we met een voorkeurskandidaat komen. Die gaat dan naar de minister van Binnenlandse Zaken", legt Van der Haven uit. Zelfs heeft de voorzitter van de Vertrouwenscommissie geen voorkeur: "We willen de beste kandidaat. Het moet een zeer zorgvuldig proces zijn."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl