Meer dan miljoen straatstenen voor nieuwe centrum Rolde

De werkzaamheden in Rolde zijn nog steeds in volle gang
De werkzaamheden in Rolde zijn nog steeds in volle gang
ROLDE - 1,4 miljoen straatstenen worden er gelegd in het vernieuwde centrum van Rolde. Al maanden wordt er gewerkt aan het opknappen van het nieuwe centrum.
Aan het eind van de zomer moeten de werkzaamheden helemaal klaar zijn. "Het loopt voorspoedig", zegt projectleider Alex Koning. "We zitten nu in de vierde fase. We hebben wat last gehad van de vorst, maar het lijkt nu helemaal goed te komen met het weer. Ik heb goede hoop dat we de einddatum halen."

Facelift nodig

Wethouder Henk Heijerman denkt ook dat het na een jaar van werkzaamheden in de zomer eindelijk klaar zal zijn. "Het wordt een prachtig mooi centrum, waar iedereen trots op kan zijn", zegt de wethouder. De vorige werkzaamheden waren pas 14 jaar geleden, maar volgens Heijerman was het nu alweer nodig om het centrum aan te pakken. "Ja, we hebben een facelift nodig. We maken nu een 'shared space'. De veiligheid staat daarbij voorop. We hopen ook dat we hiermee het doorgaande verkeer naar Assen kunnen terugbrengen."

Minder omzet

Bij een shared space zijn er geen verkeersregels en moet iedereen in een 30 km-zone opletten en iedereen van rechts voorrang geven. Niet iedereen in het dorp is blij met de veranderingen, vooral omdat het centrum al zolang open ligt. Ondernemers klagen dat er minder omzet is door de wegwerkzaamheden.

Complex project

Het spannende aan de werkzaamheden is voor projectleider Koning de combinatie van de verschillende aannemers. "Er komen nieuwe gas- en waterleidingen en nieuwe straatverlichting. We hebben te maken met de bereikbaarheid voor ondernemers, bewoners en hulpdiensten. Het is best wel complex", legt Koning uit. "Elke vrijdagochtend om 11 uur verzamelen we in de keet van de aannemer en dan horen we wat er in het dorp speelt."

Zometeen interview met @RTVDrenthe over Centrumplan Rolde @aaenhunze . pic.twitter.com/7x2ngadcnW
— Henk Heijerman (@henkheijerman)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl