Massale steun voor stichting De Hofstede Assen

Kinderboerderij (archieffoto)
Kinderboerderij (archieffoto)
ASSEN - "De Hofstede moet blijven. Het hoort gewoon bij Assen!" Het is een van de vele reacties op de petitie voor het behoud van stichting De Hofstede in Assen.
De stichting beheert onder andere een kinderboerderij in het Asserbos. Bij het theehuis en de kinderboerderij werken mensen die nog niet klaar zijn voor de reguliere arbeidsmarkt. De stichting moet noodgedwongen stoppen omdat de subsidie van de gemeente wordt verminderd, met als gevolg dat het theehuis dicht moet. Een petitie voor het behoud van De Hofstede is al door meer dan 1200 mensen ondertekend.

Facebookactie
Miranda en Erika Lokhorst zijn een actie gestart op Facebook om de stichting een hart onder de riem te steken. De teller staat op bijna 1500 likes. De stichting heeft inmiddels contact met het tweetal opgenomen en noemde hun Facebookactie "hartverwarmend".

'Schuld van gemeente'

In reacties op de petitie en op Facebook laten veel mensen blijken dat ze De Hofstede graag behouden. Ook krijgt de gemeente Assen ervan langs. Velen vinden het de schuld van de gemeente dat de stichting stopt.

Hoe verder?

Wat er precies gaat gebeuren met de groep mensen die werkzaam is bij stichting de Hofstede is onduidelijk. De gemeente wil in ieder geval voor zorgen dat de groep niet tussen wal en schip valt. Het CDA heeft schriftelijk vragen over de situatie gesteld aan het college B&W.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl