Inwoners Zuidwolde niet blij met beperkt steunpunt politie: 'Ik heb geen computer'

ZUIDWOLDE - Ze hebben al jaren geen eigen politiebureau meer in Zuidwolde, maar een steunpunt.

In 2025 sluiten meer politiebureaus en blijven alleen die in Assen, Emmen en Hoogeveen nog open. In Zuidwolde zijn ze niet tevreden met het politiesteunpunt die dan ook in andere dorpen moet komen.

"Het is zorgelijk. Het is wel belangrijk als er meer politie is en weet wat er gaande is", is een reactie op straat in Zuidwolde. De steunpunten zijn maar beperkt open. Volgens Pieter Boomsma van de politie Noord-Nederland komt er door de verandering meer blauw op straat. "Ik geloof er niet in", zegt een andere inwoner van Zuidwolde.

Net als met de bankgebouwen

"Ik vind het geen goeie zaak", is een reactie op straat. "Het is net als met de sluiting van de bankgebouwen. Voor ons maken ze het er niet mooier op." Een ander maakt het niet uit: "Ik heb de politie nooit nodig. Dus het maakt me niet uit."

Via internet
Boomsma gaf vanochtend in een interview op Radio Drenthe aan dat de politie via sociale media is te bereiken en dat aangifte ook vaak via internet gedaan kan worden. Maar aangifte via internet ziet deze man in Zuidwolde niet zitten: "Ik heb geen computer."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl