V&D voert salarisvermindering nog niet door

De V&D in Assen
De V&D in Assen
ASSEN - Goed nieuws voor al het personeel van warenhuis V&D. De beoogde salarisvermindering voor alle medewerkers wordt nog niet doorgevoerd, ongeacht of ze wel of geen vakbondslid zijn. Dit liet het warenhuisconcern vandaag weten.
Gisteren bepaalde de voorzieningenrechter in een kort geding dat de loonmaatregel niet eenzijdig doorgevoerd mag worden bij leden van de vakbonden. V&D gaat wel in hoger beroep tegen dit vonnis en wil ondertussen in gesprek blijven met de vakbonden om tot een oplossing te komen. Het is nog niet bekend wanneer het beroep dient.

Kostenniveau verlagen

V&D zegt momenteel te kijken naar diverse alternatieven om het kostenniveau structureel te verlagen. "De intentie hierbij is om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden om onze klanten blijvend een goede service te kunnen bieden, zoals bedoeld in het aangekondigde herstructureringsplan."

Juist besluit
Vakbond FNV noemt het besluit van V&D nu af te zien van een salarisverlaging voor alle 5000 werknemers "het enig juiste besluit". Het zou ook onwerkbaar zijn, zegt FNV-bestuurder Niels Suijker. "V&D weet niet van iedereen wie vakbondslid is, dus ze kunnen het onderscheid niet maken." FNV zegt dat sinds medio januari zeker zestig tot zeventig V&D-medewerkers zich als nieuw vakbondslid hebben aangemeld.

Nieuwe actie
Ook Martijn den Heijer van Dienstenbond CNV sprak van een "voorlopig mooie uitkomst". CNV hield vandaag nog een actie bij de V&D-vestiging in Amsterdam. Ook CNV heeft de afgelopen weken heel wat nieuwe leden erbij gekregen, zei hij.

V&D heeft vestigingen in Assen, Meppel en Emmen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl