Man krijgt waarschuwing na ontucht met neefje

Celstraf voor Assenaar
Celstraf voor Assenaar
ASSEN - Een 47-jarige man uit Zandpol is veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 180 uur voor het seksueel misbruiken van zijn neefje.

Dat gebeurde ongeveer tien jaar geleden toen het kind 6 jaar oud was. Hij logeerde een nacht bij zijn oom, die naast hem en zijn ouders woonde.

Te lang geleden
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een onvoorwaardelijke werkstraf van 180 uur. Maar omdat een deel van de seksuele handelingen niet te bewijzen is en het lang geleden is gebeurd, vond de rechtbank een waarschuwing met een proeftijd van drie jaar voldoende.

Wel krijgt de man uit Zandpol reclasseringstoezicht en moet hij zich laten behandelen voor onder meer zijn alcoholverslaving.

Man was dronken
De man vertelde tijdens de rechtszaak dat hij zich niks van het misbruik herinnert, omdat hij dronken was toen het zou zijn gebeurd. Zijn neefje vertelde pas in 2013 aan zijn stiefmoeder over het misbruik tijdens de logeerpartij.

Het slachtoffer kon de strafzaak tegen zijn oom zelf niet meer meemaken, omdat hij begin vorig jaar op 16-jarige leeftijd bij een brand om het leven is gekomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl