Sportvissers zijn woedend op Partij voor de Dieren

ASSEN - Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe is boos over de oproep van de Partij voor de Dieren om geen karpers meer uit te zetten.
De 'exoten' zouden hier niet thuishoren. De sportvissers vragen zich af of de dierenpartij wel weet waar ze het over heeft.

De partij heeft Gedeputeerde Staten in Groningen gevraagd of er wel toestemming is gegeven voor de uitzettingen die de laatste tijd zijn gedaan. Volgens de PvdD ging dat om honderden karpers.

Toestemming
"Natuurlijk was er toestemming," zegt Henk Mensinga van de Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe. "We zetten alleen kweekvissen uit en alleen in gesloten wateren, zoals visvijvers."

'Zo ken ik er nog wel een paar'

Volgens Mensinga is het onzin wat de partij zegt: "Ze roepen maar wat. Op oude schilderijen van markten liggen al karpers in de kraampjes en in eeuwenoude geschriften worden ook al karpers omschreven. Als de karper al een exoot is ken ik er nog wel een paar."
Mensinga heeft de Partij voor de Dieren uitgenodigd om eens een kop koffie te gaan drinken.
"Misschien kunnen we dan duidelijk maken dat we meer zijn dan een visclub. Zo presenteren we zaterdag een onderzoeksproject over vismigratie, waar ook ecologen en de waterschappen wat aan hebben."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl