Grote teleurstelling bij Stichting De Hofstede: een drama

ASSEN - Het is vanochtend druk bij het theehuis in het Asserbos, maar niet met consumerende gasten. Het zijn werknemers en betrokkenen van de Stichting De Hofstede, die te horen krijgen dat het doek valt voor de stichting.
De stichting moet noodgedwongen stoppen omdat de subsidie van de gemeente wordt verminderd. Het theehuis in het Asserbos moet daarom dicht. Bij het theehuis werken mensen die nog niet klaar zijn voor de reguliere arbeidsmarkt.

Droeve gezichten
Teleurstelling, dat is het woord dat de ochtend in het theehuis samenvat. Zowel het bestuur, de werkbegeleiders als de werknemers vinden het erg. "Drama, in een woord. Jammer dat dit moet ophouden", zegt Bert Bruining, bedrijfsleider van de horeca. "Boosheid heb ik nog niet kunnen merken."

Onzekere toekomst
Hoe het nu verder gaat is voor iedereen nog onduidelijk. Werkplein Baanzicht zoekt een oplossing om te zorgen dat niemand tussen wal en schip valt, maar wat die oplossing inhoudt is nu nog onzeker.

Open tot 1 juni
Het theehuis in het Asserbos blijft ieder geval open tot 1 juni. Bedrijfsleider Bruining zegt dat er nog allerlei agendapunten afgewerkt moeten worden. Tot de ontbinding van Stichting De Hofstede begin juni, gaan ze onverstoord verder met hun werkleertrajecten.

Petitie
Een petitie om het theehuis open te houden is inmiddels bijna 1.500 keer getekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl