StemTinder: zo worden zélfs de Provinciale Statenverkiezingen sexy

ASSEN - De Provinciale Statenverkiezingen staan voor de deur. Maar op welke partij moet je stemmen? Dat is voor velen de grote vraag.
Rond de verkiezingen worden het kieskompas en de stemwijzers weer afgestoft en regionale politici twitteren er gretig op los. Maar dat maakt het niet per se makkelijker om je stem te bepalen.

StemTinder

Sinds afgelopen weekend is de allernieuwste en misschien wel de makkelijkste kieswijzer online gezet: StemTinder. Een parodie op de populaire dating-app Tinder. Hoe werkt het?

Vleeskeuring
De app werkt net als Tinder; je krijgt steeds een ander gezicht te zien. Als je bij het gezicht van een potentieel Statenlid een goed gevoel krijgt dan swipe je naar rechts, anders beweeg je de foto met je vinger naar links. Als stemmer beoordeel je een Statenlid dus op basis van zijn of haar uiterlijk. Aan het eind van de test krijg je te zien welke politiek partij jij het meest aantrekkelijk vindt.
Steenmarters bij Zondag met Lubach
StemTinder is afgelopen zondag gelanceerd door Arjen Lubach in zijn programma Zondag met Lubach. Volgens Lubach willen we ons niet druk maken om lastige stellingen over steenmarters in Drenthe en schade aan auto's, maar willen we poppetjes. "We willen zien op wie we stemmen; dus gewoon Tinderen."

Proef op de som
RTV Drenthe ging bij bejaardentehuis de Arendshorst in Assen langs om de nieuwe stemwijzer te testen. De bewoners zijn enthousiast over de site, maar de stemadviezen worden niet opgevolgd.


Een jongen of een meisje?

De ouderen verbazen zich over het uiterlijk van Hans Kuipers van Groenlinks: "Is dit een jongen of een meisje?" Ook Ko Vester van de SP moest het ontgelden: "Hij ziet er onbetrouwbaar uit met die baard!"

Zondag met Lubach: de officiële lancering van

">

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl