'Spoorlijn tussen Coevorden en Hoogeveen is beter voor ouderen'

COEVORDEN - Een spoorlijn tussen Coevorden en Hoogeveen. Omdat je vanuit die regio niet met de trein naar Drenthe, Groningen of Friesland kunt. Dat wil SP kandidaat-statenlid Lucia Robben-Hoge uit Coevorden.
Trein comfortabeler dan bus
"Er is nu geen treinverbinding van dit deel van Drenthe met de rest van het noorden. Als je naar Assen, Groningen of Friesland wilt, moet je grote stukken met de bus. Dat is vooral voor ouderen oncomfortabel. In de trein stap je makkelijker in, heb je meer ruimte, een toilet en het reist gewoon prettiger dan met de bus die er ook nog eens langer over doet."

Robben-Hoge ziet de aanleg de spoorlijn ook als opmaat naar meer toerisme en economische ontwikkeling voor de Zuidoosthoek van Drenthe. De nieuwe dierentuin in Emmen kan hierdoor meer bezoekers uit Groningen en Friesland trekken.

Idee niet in verkiezingsprogramma
Het spoorlijn-idee van Robben-Hoge staat overigens niet in het provinciale SP verkiezingsprogramma. Daar staat wel een doortrekking van de spoorlijn Emmen - Stadskanaal - Veendam in.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl