Provinciebestuur ziet outlet in Assen wel zitten

ASSEN - Het college van Gedeputeerde Staten staat positief tegenover de mogelijke komst van een outlet center bij het TT-circuit in Assen. Dat schrijft GS in een brief aan Provinciale Staten.
Vorig jaar stelde de provincie nog de omgevingsvisie vast, waarin dit soort initiatieven juist tegen worden gehouden. Maar gedeputeerde Ard van der Tuuk wil voor dit plan het beleid best aanpassen. "Voorop staat dat de gemeente Assen er met de betrokken partijen uitkomst, maar als dat lukt dan hebben wij een positieve grondhouding. Ik zie het als een kans, het kan een hoop werkgelegenheid opleveren."

Ondernemers in binnenstad
Van der Tuuk kan zich voorstellen dat ondernemers in de binnenstad de komst van een groot outlet center aan de rand van de stad kritisch volgen. "Maar iedereen weet dat de wereld erg in beweging is en het koopgedrag erg verandert, ook door internet. Als we een verbinding kunnen leggen tussen het outlet center en de binnenstad, dan kan iedereen er van profiteren."

De SP vindt dat provincie te hard van stapel loopt. Ook vinden ze het raar dat de omgevingsvisie zomaar omgegooid wordt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl