Deul beschikbaar, mri scan voor Rozema

Mri scan voor Sander Rozema
Mri scan voor Sander Rozema
VOETBAL - Joop Gall kan vrijdagavond tegen FC Volendam na weken weer beschikken over Boy Deul. De aanvaller van FC Emmen kampte sinds het eerste duel na de winterstop, bij De Graafschap, met een knieblessure. "Of hij al ver genoeg is om gelijk te beginnen is onzeker", laat Gall weten.

Aanvoerder Sander Rozema zal er in het palingdorp weer niet bij zijn. De middenvelder, die in 2015 nog geen wedstrijd speelde, onderging donderdagmiddag een mri-scan aan zijn knie. De uitslag van de scan is nog niet bekend.

Periodetitel

FC Emmen kan vrijdag in Volendam de 3e periodetitel winnen. VVV-Venlo is echter de favoriet. De club uit Venlo staat in de periodestand tweede achter NEC Nijmegen dat al een periode in bezit heeft en dus niet mee doet. Achter VVV-Venlo staan nog zes ploegen die in puntentotaal de Venloënaren op de laatste speeldag, die het komende weekeinde wordt afgewerkt, kunnen passeren waaronder FC Emmen. De Emmenaren hebben samen met Sparta Rotterdam en FC Oss slechts een puntje minder dan VVV maar het doelsaldo van FC Emmen is aan de magere kant met plus 3, tegenover FC Oss plus 8 en Sparta zelfs plus 13. Winnen aanstaande vrijdag uit tegen FC Volendam is dus een vereiste wil de ploeg een serieuze gooi naar de derde periodtitel doen. De Graafschap, FC Eindhoven en Roda JC hebben twee punten achterstand op VVV-Venlo.

Het programma voor de periodetitel-kandidaten is als volgt:
VVV-Venlo-Achilles '29
Sparta Rotterdam-Jong FC Twente
FC Oss-Fortuna Sittard
FC Volendam-FC Emmen
De Graafschap-FC Eindhoven
NEC Nijmegen-Roda JC.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl