Gras maaien of riool schoonmaken? Erm eist duidelijkheid over burgerparticipatie

ERM - Dorpsbelangen Erm eist duidelijkheid van de gemeente Coevorden over de taken die het dorp in de toekomst zelf uit zou moeten voeren. Het college van B en W heeft volgens Dorpsbelangen de mond vol van burgerparticipatie, maar maakt niet duidelijk wat het concreet inhoudt.
De kritiek kwam woensdagavond aan bod bij de jaarvergadering van Dorpsbelangen Erm/Achterste Erm. "Inwoners willen best zelf taken oppakken, zoals het maaien van bermen. Maar we weten nog altijd niet wat dit college concreet van ons verlangt en hoe het financieel dan geregeld wordt", aldus voorzitter Maarten Hassink van Dorpsbelangen.

Tournee

Het gemeentebestuur ging vorig jaar nog op tournee om met de bevolking te overleggen over meer zelfredzaamheid. Coevorden is bezig met flinke bezuinigingen en vraagt daarom de burger om meer zelf te doen.

Erm staat niet alleen
Hassink zegt dat zijn organisatie niet alleen staat. "Dit speelt ook in andere dorpen in Coevorden. We hebben in een gezamenlijke brief aan de gemeente om meer duidelijkheid gevraagd, maar daar is voor zo ver ik weet nooit een reactie op gekomen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl