Bewoners Wijster en Drijber laten zich niet de mond snoeren

Bewoners protesteren al langer tegen Noblesse
Bewoners protesteren al langer tegen Noblesse
WIJSTER/DRIJBER - Ze doen het. Na een paar jaar de boot te hebben afgehouden, gaan bewoners van Wijster en Drijber in een werkgroep met slachtafvalverwerker Noblesse en de gemeente Midden-Drenthe.
Bewoners zijn verenigd in de Stichting Veilig bedrijventerrein ETP (Energie Transitie Park). Zij klagen al jaren over stankoverlast van Noblesse in Wijster en hebben het bedrijf een aantal keer geblokkeerd.

Dwangsommen

Het bedrijf heeft tienduizenden euro's aan dwangsommen van de gemeente gekregen voor overtreding van de geurnorm, maar blijft de laatste tijd binnen de wettelijke regels.

Weer snuffelpalen?
Op uitnodiging van waarnemend burgemeester Ton Baas gaan partijen om tafel om een eind te maken aan de overlast. Er komen mogelijk voor de tweede keer snuffelpalen in het gebied. Eerder gebeurde dat ook al, maar volgens bewoners heeft dat niets geholpen.

Geen geheimhouding

Bewoners benadrukken dat zij geen spreekverbod dulden, of geheimhouding. Stichting Veilig ETP verwijst naar Oranje, waar het comité Leefbaarheid uit de overleggroep voor de opvang van asielzoekers is gestapt. Leefbaarheid Oranje vindt dat hen de mond wordt gesnoerd.

Blijven informeren

"Wij zijn een 'open' stichting en willen dit graag behouden en zullen dan ook vanuit de werkgroep onze achterban blijven informeren. Daarvoor zijn wij juist", schrijft Veilig ETP aan de gemeente.

Binnenkort gaan partijen om tafel. Zij hopen dat de problemen met Noblesse snel zijn opgelost.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl