Vraagtekens bij aanstelling adviseur Aa en Hunze: 'vriendjespolitiek'

GIETEN - D66 in Aa en Hunze zet vraagtekens bij de aanstelling van oud-wethouder Hans Polman uit Annen als adviseur van de gemeente. De partij spreekt van vriendjespolitiek.
PvdA'er Polman was van 1998 tot 2008 wethouder in Aa en Hunze. In 2012 werd hij wethouder in Oldambt, waar hij na anderhalf jaar opstapte. Polman is onlangs door burgemeester Van Oosterhout benoemd als adviseur, om te helpen bij de overgang van Rijkstaken naar de gemeente, zoals bijvoorbeeld jeugdzorg.

Waarom?

D66 heeft vragen gesteld over de benoeming van Polman. De partij wil onder meer weten waarom zijn aanstelling nodig is, waarom dit niet met de raad is gecommuniceerd en waarom er geen sollicitatieprocedure is geweest.

Onethisch

D66 noemt het onethisch dat een oud-wethouder binnen betrekkelijk korte tijd weer aan de slag gaat binnen de gemeente. Bovendien zou Polman over de schouder van wethouder Harry Dijkstra meeregeren en diens geloofwaardigheid zo verzwakken.

Vriendjespolitiek

D66 vindt dat door de gang van zaken de schijn van vriendjespolitiek wordt gewekt, omdat zowel Polman, als zijn partner (Tweede Kamerlid Agnes Wolbert), als commissaris van de koning Jacques Tichelaar, als burgemeester Van Oosterhout lid zijn van de PvdA.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl