Twaalf jaar cel voor doodslag op Kim Stoker

EMMEN - Arjan de G. is in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar cel voor doodslag op de 24-jarige Kim Stoker.
Die straf valt lager uit dan de eis. Het Openbaar Ministerie ging uit van moord en had veertien jaar cel geëist. Volgens het gerechtshof in Leeuwarden is er geen sprake van moord, omdat de 26-jarige De G. in een opwelling handelde. Wel achtte het hof hem volledig toerekeningsvatbaar.

Messteken

Kim Stoker werd op 10 februari 2013 door meerdere messteken om het leven gebracht door haar toenmalige vriend Arjan de G. Dit gebeurde na een feestje in hun appartement aan de Meerstraat in Emmen.

Tien jaar cel

In juni 2013 werd De G. door de rechter in Assen veroordeeld tot tien jaar cel wegens moord. Hij ging tegen die uitspraak in beroep, maar wordt nu door het gerechtshof zwaarder gestraft.

PTSS

Dat komt doordat de rechter in Assen uitging van een vorm van autisme bij De G. Uit vervolgonderzoek in het Pieter Baan Centrum blijkt dat hij niet autistisch is, maar een milde vorm van een Posttraumatische Stressstoornis (PTSS) heeft. Ondanks die constatering achtten deskundigen hem volledig toerekeningsvatbaar. Het gerechtshof ging daarin mee.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl