Deul niet meer naar FC Volendam, Gall blijft hopen op 3e periodetitel

VOETBAL - FC Emmen-trainer Joop Gall begint het uitduel tegen FC Volendam met dezelfde elf spelers als vorige week in het gewonnen duel tegen Sparta. De lijst met afwezigen is in vergelijking met vorige week groter geworden. Sander Rozema, Gaby Jallo, Boy Deul en Danny Menting krijgen op de tribune gezelschap van Marcel Seip, die ontbreekt vanwege een liesblessure.
Rentree Deul aanstaande
Van de langdurig geblesseerden is Boy Deul dichtbij zijn rentree. Hij trainde deze week al weer mee, maar het duel tegen FC Volendam komt nog te vroeg voor de aanvaller.

Kijkoperatie Sander Rozema
De mri-scan van de knie van aanvoerder Sander Rozema bracht een scheurtje in de meniscus aan het licht. Volgende week woensdag gaat de middenvelder onder het mes, om daarna binnen 3 tot 6 weken weer inzetbaar te zijn. "Het kan nog sneller", laat Gall weten. "Johan de Kock was in mijn FC Groningen-periode binnen twee weken weer speelklaar."
3e periodetitel
Door de 3-1 zege van Jong Twente in de JENS vesting op De Graafschap is VVV-Venlo de favoriet voor het kampioenschap van de derde periode. De club uit Venlo staat tweede achter NEC Nijmegen dat al een periode in bezit heeft en dus niet mee doet. Achter VVV-Venlo staan nog zes ploegen die in puntentotaal de Venloënaren op de laatste speeldag, die vrijdag wordt afgewerkt, kunnen passeren waaronder dus FC Emmen. De Emmenaren hebben samen met Sparta Rotterdam en FC Oss slechts een puntje minder dan VVV maar het doelsaldo van FC Emmen is aan de magere kant met plus 3, tegenover FC Oss plus 8 en Sparta zelfs plus 13. "Toch vind ik dat we niet op voorhand mogen opgeven. Stel je voor dat de uitslagen op de andere velden gunstig zijn, dan kan je jezelf voor de kop slaan als je het uiteindelijk hebt laten liggen", vindt Gall. Opvallend is dat bijna alle kandidaten een thuiswedstrijd op het programma hebben, FC Emmen is de enige ploeg van de top zes in de periode die uit speelt.

Het programma voor de periodetitel-kandidaten is als volgt: VVV-Venlo-Achilles '29, Sparta Rotterdam-Jong FC Twente, FC Oss-Fortuna Sittard, FC Volendam-FC Emmen, De Graafschap-FC Eindhoven, NEC Nijmegen-Roda JC.
Soufiane Laghmouchi
Voor Soufiane Laghmouchi is het duel tegen FC Volendam een ontmoeting met zijn oude club. "Ik heb er drie seizoenen gespeeld, waarvan vorig jaar mijn beste seizoen was. Ik speelde altijd en maakte tien goals. Vanwege de financiën ben ik vertrokken. Aan de trainer daar (Hans de Koning) bewaar ik goede herinneringen. Hij is belangrijk voor me geweest. Eerst bij AGOVV en daarna haalde hij me naar FC Volendam." De flankspeler is door de afwezigheid van Boy Deul sinds kort basisspeler onder Gall. "Dat is mooi natuurlijk. Het voelt als loon naar werken. Ik heb altijd geloofd in eigen kunnen, vond me ook klaar voor een basisplaats alleen moest ik genoegen nemen met een reserverol." Nu Deul de groepstraining heeft hervat ligt er mogelijk wat extra druk op de schouders van Laghmouchi, maar zo ervaart de 24-jarige Barnevelder het niet. "Boy is gewoon een hele goede speler, maar ik ga uit van mijn eigen kracht. Als ik gewoon mijn ding doe, dan ben ik ervan overtuigd dat ik mijn basisplek kan behouden." Laghmouchi benadert het treffen met zijn oude club tweeledig. "Ik kijk met een schuin oog naar de periodestand, maar ook naar de vierde plaats in de reguliere stand."
Opstelling
Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Misidjan, Olijve, Vossebelt, Bannink, Laghmouchi, Bergkamp, Peters.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl