Waterschap zoekt nieuwe naam

Welke naam staat in de toekomst op dit bord?
Welke naam staat in de toekomst op dit bord?
MEPPEL - Waterschappen Reest & Wieden en Groot Salland roepen de hulp in van het publiek. De organisaties gaan fuseren en zoeken een nieuwe naam.
De fusie moet ingaan op 1 januari aanstaande. Volgens de waterschappen kan daarna efficiënter gewerkt worden. Doel is om de prijzen voor water zo laag mogelijk te houden.

Bedenkt u een naam?

De waterschappen roepen het publiek op een naam voor de nieuwe organisatie in te sturen. Daarbij moet rekening gehouden worden met de geografische ligging van het nieuwe waterschap: de westelijke delen van Drenthe en Overijssel.

Suggesties kunnen gestuurd worden via de site van Waterschap Reest & Wieden. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Het is niet bekend of de winnaar een prijs krijgt of op een andere manier in het zonnetje wordt gezet.

Eén groot nieuw waterschap

Het nieuwe waterschap strekt zich uit van Assen tot en met Deventer. Ruim 550 kilometer dijken, 6300 kilometer watergangen en 16 rioolwaterzuiveringen gaat het nieuwe waterschap beheren. Het waterschap telt straks bijna 600.000 inwoners.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl