Boek over voortdurend gevecht van Libanonveteraan uit Smilde

SMILDE - Het gevecht van Libanonveteraan John Kunstman hield niet op na zijn uitzending eind jaren '70. In Smilde is een boek gepresenteerd over zijn strijd.
Als dienstplichtig militair werd Kunstman naar Libanon gestuurd. De voortdurende beschietingen en een aanslag die hij meemaakte veranderen hem voorgoed. Hij loopt een post traumatisch stress syndroom op, iets waar ze in die tijd nog nooit iemand van gehoord had.

Ontevreden over behandeling overheid

"Ga maar fietsen, dan komt het vanzelf goed. Dat kreeg ik te horen van Defensie toen ik klachten had," aldus de veteraan. Pas twintig jaar later wordt PTSS vastgesteld. John Kunstman is ontevreden over hoe hij behandeld is door de Nederlandse overheid.

De strijd tegen Defensie en de overheid staan centraal in het boek. Ook andere veteranen vertellen hun verhaal. Schrijver Sjoerd Post hoopt dat andere veteranen baat hebben bij het boek: "Veel van hen maken hetzelfde mee als John."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl