Doek dreigt te vallen voor jongerenvereniging Blanko in Emmen

EMMEN - De stekker kan eruit en de speakers kunnen ingepakt worden. De kans is groot dat na 32 jaar het doek valt voor het poppodium van jongerenvereniging Blanko uit Emmen.
Bands als Skik en Gimme Shelter begonnen hier hun carrière. Het gebouw aan de Klepel is geluidstechnisch afgekeurd, ondanks eerdere isolatie. Nieuwe geluidswerende maatregelen zijn niet mogelijk.

Geen klachten

Volgens het bestuur van Blanko zijn er geen klachten uit de buurt. Als de stekker er definitief uit moet bij de jeugdsoos is dat een ramp voor de jongerenvereniging die voor haar inkomsten grotendeels afhankelijk is van concerten, aldus het bestuur.

Naar een andere locatie?

Verhuizing lijkt de enige redding voor Blanko maar daar is geen geld voor. Verhuizing was ook al aan de orde toen de woonwijk naast Blanko gebouwd werd.

De gemeente, huurbaas van het centrum. zou mee zoeken naar alternatieve huisvesting maar dit liep op niets uit. In plaats daarvan werd het pand aan de Klepel grondig geïsoleerd.

De gemeente Emmen gaat eind volgende maand met het bestuur om de tafel. Tot die tijd kunnen de concerten bij Blanko nog wel doorgaan. Of verhuizing opnieuw op de agenda staat wil een gemeentewoordvoerder niet zeggen.

">

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl