'Medewerkers Stichting De Hofstede niet aan de slag in duurzaamheidscentrum Assen'

Theeschenkerij De Hofstede
Theeschenkerij De Hofstede
ASSEN - Medewerkers van Stichting De Hofstede gaan niet aan het werk in het duurzaamheidscentrum in Assen. Dat blijkt uit antwoorden van het college van B&W op vragen van het CDA en de SP.
Voor Stichting De Hofstede valt het doek. Het theehuis in het Asserbos moet noodgedwongen stoppen omdat de subsidie van de gemeente wordt verminderd.

Toekomst medewerkers De Hofstede

Bij De Hofstede werken mensen die moeilijk elders aan de slag kunnen. De gemeente heeft samen met de stichting bekeken of ze een rol kunnen krijgen in het duurzaamheidcentrum. Deze gesprekken hebben tot niets geleid.

"Uit de verkennende gesprekken bleek dat de kosten die de exploitatie door De Hofstede met zich mee zouden brengen niet passen binnen de begroting van het duurzaamheidscentrum," schrijft het college van Burgemeester en Wethouders aan het CDA en de SP.

Exploitatie duurzaamheidscentrum

De gemeente heeft besloten de exploitatie van het duurzaamheidscentrum aan te besteden. De gemeente vraagt daarbij aandacht voor het creëren van werkgelegenheid voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl